Optimizarea eficienței operaționale prin externalizarea serviciilor IT

CLIENT: Cu o prezență extinsă în peste 700 de locații din România și cu peste 8.000 de utilizatori, clientul a luat decizia de a externaliza activitățile de suport IT. Această alegere i-a permis să-și concentreze eforturile asupra operațiunilor de bază, extracția și comercializarea produselor petroliere.

PROIECT: Clientul a dorit să externalizeze  managementul complet al defecțiunilor hardware și software, operațiunilor de tip IMAC (Install & Move & Add & Change), serviciile de rețea, precum și procesul de alocare și gestionare a tichetelor către echipa de support. Activitățile menționate au putut fi oferite atât la distanță, cât și la fața locului. De asemenea, raportarea și gestionarea timpilor de răspuns (SLA) și a indicatorilor de performanță (KPI) au fost incluse în scopul proiectului.

ABORDARE: De la prima etapă, în care a fost efectuată o analiză detaliată a serviciilor existente, până la etapa finală de implementare, au fost explorate detaliile tehnice ale tehnologiilor adoptate și au fost expuse strategiile de gestionare a serviciilor esențiale pentru implementarea unei soluții scalabile și eficiente.

SOLUȚIA: Pentru a îndeplini aceste cerințe, echipa Connections Consult a optat pentru o abordare în mai multe etape, după cum urmează:

  • Documentarea: Starea actuală a serviciilor a fost documentată în detaliu cu ajutorul tehnicilor de gestionare a proceselor de afaceri (BPM). Această tehnică a constituit pilonul principal al procesului de implementare, facilitând analiza detaliată, cartografierea serviciilor, reproiectarea proceselor, implementarea tehnică și guvernanța continuă, asigurând astfel o implementare eficientă.
  • Analiza si calibrare: a implicat reevaluarea și redesenarea serviciilor acolo unde a fost necesar, ținând cont de provocările identificate și de modalitățile optime de implementare.
  • Implementare: au fost selectate și implementate sistemele IT și de telecomunicații, inclusiv platforma ServiceNow pentru gestionarea eficientă a tichetelor și a fluxurilor de lucru.

ELEMENTE-CHEIE

SLA-urile au constituit o componentă esențială a acestei implementări, stabilind parametrii și standardele pentru timpii de răspuns și rezolvare, precum și pentru alte aspecte ale serviciilor furnizate. Exemple de SLA-uri includ timpii de răspuns și de rezolvare a tichetelor la locul de muncă, timpii de răspuns la incidente în funcție de nivelul de prioritate și timpii de finalizare a operațiunilor IMAC.

Respectând cu rigurozitate termenele SLA, am furnizat clientului atât suport tehnic, cât și o experiență de serviciu excepțională, cu soluții rapide la incidente critice, interacțiuni online eficiente și o rată de rezolvare de minim 97% a tichetelor din sfera noastră de servicii.

În plus față de implementarea tehnică, o atenție deosebită a fost acordată procesului de Guvernanță, asigurându-se conformitatea cu standardele și obiectivele clientului. Aceasta a inclus o revizuire continuă a calității serviciilor pentru identificarea și remedierea oricăror deficiențe, menținând astfel un standard înalt al operațiunilor.

Soluția implementată a adus beneficii operaționale, precum reducerea timpilor de rezolvare și creșterea eficienței, respectiv a contribuit la consolidarea angajamentului clientului față de standardele de calitate și serviciile  pe care le oferă. Prin integrarea cu succes a tehnologiilor de vârf și a practicilor de gestionare a serviciilor, Clientul și-a consolidat poziția în calitate de lider în industria petrolului și gazelor, adaptându-se cu succes la provocările unei lumi digitale în continuă schimbare.

APLICAȚII ȘI PLATFORME UTILIZATE:

În implementare au fost utilizate tehnologii de ultimă generație, cu accent pe eficiență și scalabilitate. Platforma ServiceNow joacă un rol central în gestionarea eficientă a tichetelor și a fluxurilor de lucru, împreună cu o întreagă suită de aplicații pentru a acoperi diverse aspecte ale suportului IT, de la gestionarea defecțiunilor hardware și software la operațiunile IMAC, din care amintim:

  • NETWORKING – OSI, TCP / IP Networking
  • PROGRAMARE – scripting
  • USER ADMINISTRATION TOOL
  • TOOL CLIENT OUTLOOK (Microsoft Outlook / Outlook Exchange / Microsoft Office 365) – Mailbox, PST, OST, Arhivare, Public Folders, SMTP, POP3
  • MICROSOFT ACTIVE DIRECTORY
  • MICROSOFT Exchange Anti-SPAM, Anti-Virus, solutii de BackUP
  • APPLE – software support

ECHIPA DE IMPLEMENTARE:

Procesul de implementare a fost coordonat de o echipă dedicată de profesioniști din cadrul Connections Consult, specializați în diverse domenii precum infrastructură IT, managementul serviciilor și tehnologii de vârf.

Echipa a contribuit cu expertiza sa pentru a asigura o integrare perfectă a soluțiilor propuse în cadrul infrastructurii existente a clientului, generând valoare adăugată pentru acesta și susținând  obiectivele de business.

IMPACT:

Peste 8000 de angajați ai clientului care se bazează pe soluții tehnice avansate în activitatea lor de zi cu zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *