5 modalități de a transforma Procesul Bancar

transformarea proceselor bancare digitale RPA Connection Consult

La fel ca numeroase întreprinderi, sectorul bancar se va schimba în următorul deceniu. În fond, serviciile financiare sunt o industrie care evoluează rapid și a implementat diverse progrese tehnologice semnificative, cum ar fi aplicațiile bancare mobile, care au simplificat semnificativ experiența clienților dumneavoastră. Pe măsură ce preferințele clienților se schimbă, noile tehnologii evoluează în mod constant, și în fiecare zi apar noi concurenți, modelul tradițional de afaceri de la persoană la persoană se transformă într-un proces bancar digital bazat pe tehnologie.

Pentru a rămâne competitive în mediul de afaceri modern, băncile de pretutindeni trebuie să își reevalueze procesele și să se asigure că întregul sistem funcționează perfect. Creșterea eficienței este un obiectiv strategic important pentru bănci, pentru a face față provocărilor pieței și pentru a include instrumente de tip Lean, precum robotica și automatizarea proceselor.

Din experiența noastră, mulți dintre clienții Connection Consult au obținut îmbunătățiri semnificative și de succes ale eficienței în procesul operațional bancar, urmând aceste 5 strategii.

Analiza și Optimizarea Proceselor

Băncile au adoptat servicii IT, prin urmare, există o creștere a gradului de complexitate în operațiunile bancare de front și back-office. Managementul Proceselor Bancare – BPM – a stârnit interesul industriei bancare și financiare în ultimul deceniu.

Atunci când vine vorba de prioritizarea analizei și optimizării proceselor, o provocare este faptul că majoritatea proceselor bancare de bază sunt interfuncționale, iar fiecare membru al echipei își gestionează propria activitate. Nu există o singură persoană care să gestioneze întregul proces bancar. Automatizarea serviciilor bancare și financiare reprezintă în prezent o cerință de afaceri esențială pentru a obține claritate în ceea ce privește direcția strategică, alinierea cu resursele organizației și o mai mare disciplină în operațiunile zilnice.

Acest lucru poate părea puțin copleșitor, mai ales atunci când afacerea dvs. este abia la începutul transformării sale digitale.. Țineți cont că există posibilitatea de a apela la o companie de consultanță care oferă o varietate de servicii privind implementarea automatizării.

Creșterea Eficienței Echipei

Productivitatea și eficiența merg mână în mână în multe industrii, iar sectorul bancar nu face excepție. Din nefericire, 83% o mare parte dintre profesioniștii care activează în domeniu spun că organizațiile lor au două sau mai multe aplicații suprapuse pentru aceeași funcție. Prin urmare, a fi ocupat nu înseamnă întotdeauna a fi productiv. Cum puteți să scăpați de munca de rutină și repetitivă, care este totuși importantă, dar nu este cea prin care angajații dvs. realizează cu adevărat ceva semnificativ?

Instrumentele de automatizare sunt una dintre cele mai populare și mai bine cotate soluții pentru a contribui la îmbunătățirea productivității personalului. Robotic Process Automation (RPA)permite băncilor să gestioneze mai multe tranzacții și volume mai mari de operațiuni cu același număr de personal. Roboții RPA pot imita practic orice acțiune pe care o efectuează oamenii. Cu toate acestea, îmbunătățirea productivității nu depinde doar de tehnologie. Unele dintre cele mai importante oportunități constau în utilizarea tehnicilor consacrate de gestionare a performanțelor, cum ar fi definirea clară a așteptărilor și a fișelor de punctaj, îmbunătățirea sistemelor de motivare și recompensare, precum și o mai bună pregătire și supraveghere.

Optimizarea Canalelor

Prin optimizarea canalelor, fiecare organizație evaluează modalitățile prin care clienții interacționează cu o bancă pentru a crea o soluție eficientă din punct de vedere al costurilor, adaptată la clienții fiecărei bănci în parte. Pentru a atinge acest obiectiv, băncile trebuie să adopte alte canale, cum ar fi Internet Banking, Mobile Banking, Kiosk-uri, puncte de servicii pentru clienți etc., pentru a atrage noua generație și pentru a oferi servicii mai bune clienților existenți. Rețineți că optimizarea canalelor nu ar trebui să se refere doar la sucursale, ci și la îmbunătățirea proceselor bancare prin intermediul unui orar de funcționare mai bun și al cunoștințelor tehnice, precum și prin intermediul chat-ului, al textului și al capacităților de social media.

Eliminarea Sarcinilor Manuale și a Datelor Redundante

Optzeci și doi la sută dintre bănci și cooperativele de credit folosesc încă procese manuale care sunt, fără îndoială, prea lente pentru piața modernă. Începeți prin eliminarea sarcinilor manuale și a datelor redundante cu ajutorul fluxurilor de lucru automatizate. Acest lucru va crește drastic productivitatea și eficiența angajaților, reducând în același timp numărul de erori. Am menționat deja de mai multe ori tehnologia și automatizarea proceselor bancare, dar, datorită impactului său larg, la nivelul întregii întreprinderi, utilizarea tehnologiei și automatizarea merită, de asemenea, o atenție individuală ca parte a efortului general de îmbunătățire a eficienței.

Automatizarea Proceselor de Afaceri Automatizarea proceselor de afaceri poate fi implementată în multe sucursale bancare, cum ar fi digitalizarea deschiderii de conturi pentru conturi curente, conturi de economii sau cereri de împrumut, dar și a comunicării interne între diferite departamente. Procesarea automată a fluxurilor de lucru oferă managerilor o mai mare vizibilitate asupra activităților desfășurate și joacă un rol important în eforturile de optimizare a canalelor de distribuție ale unei bănci.

Digital Onboarding Process

Îmbarcarea corectă a clienților este esențială pentru a stabili încrederea și pentru a crea un moment oportun pentru cross-selling. Mai mult de jumătate dintre consumatori nu reușesc să finalizeze procesul de integrare din mai multe motive. Reglementările în continuă schimbare, multiplele puncte de contact și numeroasele documente se adaugă la complexitatea acestora. Utilizarea ID-urilor digitale și digitalizarea completă a procesului de integrare face mult mai ușoară și mai rentabilă abordarea clienților mai puțin deserviți de către furnizorii de servicii financiare, centralizarea documentației și oferirea unei experiențe de integrare fără complicații.

În concluzie, dacă privim dincolo de aceste 5 modalități de implementare a unei transformări digitale globale pentru procesul bancar, cea mai importantă concluzie este să recunoaștem valoarea automatizării procesului de afaceri în industria bancară. Dacă sunteți în căutarea unor eficiențe operaționale suplimentare în domeniul bancar, Connections Consult ar putea fi soluția perfectă pentru tine. Îmbinăm dezvoltarea de software și automatizarea proceselor pentru a valorifica trifecta inițială – Oameni, Procese, Tehnologie – în: Automatizare, Inteligență Artificială și Analiză. Programați o întâlnire cu noi și haideți să îmbunătățim împreună eficiența la locul de muncă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *