4 Procese Comune de Afaceri pe care le Puteți Automatiza cu RPA

Dacă sunteți de părere că „Transformarea digitală” este doar un termen la modă, probabil că puteți presupune că afacerea dvs. a rămas în urmă. În era digitală competitivă de astăzi, dacă nu implementați cele mai recente tehnologii pentru a crește eficiența, a eficientiza procesele de afaceri și a îmbunătăți experiența clienților, compania dvs. nu va avea avantajul competitiv necesar pentru a ieși în evidență.

O componentă esențială a transformării digitale este implementarea Robotic Process Automation (RPA) pentru a automatiza activitățile repetitive, plictisitoare și consumatoare de timp, care necesită puțină creativitate sau gândire profundă din partea angajaților.

Pentru ca transformarea digitală cu RPA să aibă succes, afacerea dvs. trebuie să identifice procesele potrivite pentru a le automatiza. În mod ideal, acestea ar trebui să fie o serie de activități și sarcini interdependente, realizate într-o anumită ordine, în conformitate cu un set de reguli și o structură fixă. Punerea lor în aplicare servește unui anumit scop și este menită să producă un anumit rezultat.

Pentru a oferi o indicație cu privire la tipurile de activități care pot beneficia de implementarea RPA, analizăm patru (dintre multele) procese de afaceri comune care pot fi ușor automatizate cu RPA.

1. Accelerarea Procure to Pay

Multe întreprinderi au nevoie de un proces de achiziție la plată (sau P2P) pentru a achiziționa bunuri și servicii de la furnizori. Acest proces include, de obicei, solicitarea de oferte de preț, crearea de comenzi de achiziție, intrări de mărfuri și crearea de facturi, toate acestea înainte ca plata să aibă loc. Oricât de consumator de timp și de anevoios ar fi acest proces, acest ciclu trebuie să se desfășoare în mod eficient și sistematic pentru ca întreprinderea să își gestioneze în mod continuu fluxul financiar, să construiască o relație de încredere cu furnizorii, să dezvolte relații profitabile și să genereze venituri.

Tehnologia software RPA este ideală pentru a automatiza procesul P2P, reducând costurile operaționale și sporind eficiența. Adoptarea acestei tehnologii nu numai că eliberează echipa de achiziții pentru a-și concentra mai mult eforturile asupra activităților cu valoare adăugată mare, dar permite, de asemenea, departamentului de contabilitate să fie mai productiv și mai eficient din punct de vedere al costurilor.

2. Gestionarea Datelor Sensibile

Lucrul cu date sensibile asociate cu salarizarea, beneficiile și călătoriile în interes de serviciu este un alt exercițiu consumator de timp care necesită un nivel ridicat de concentrare și precizie, precum și confidențialitate.

Roboții RPA pot introduce aceste date, verifica acuratețea și procesa plățile în mai puțin timp decât o persoană, cu o acuratețe mai bună și fără riscul de erori. Deoarece aceste date sensibile nu mai sunt văzute de mai mulți angajați, riscul de scurgere de informații înseamnă o confidențialitate mai mare și o mai bună conformitate.

3. Interacțiunea cu Mai Multe Sisteme

Întreprinderile au adesea mai multe sisteme care se ocupă de aceleași date, dar în scopuri diferite. Transferul și verificarea încrucișată a datelor între diferite platforme, cum ar fi sistemele ERP și CRM, este anevoios, consumator de timp și adesea costisitor, deoarece necesită forță de muncă suplimentară.

Roboții software se integrează cu ușurință în orice sistem, platformă sau aplicație, permițând automatizarea completă a colectării datelor până la procesare, transfer, verificare a conformității, actualizare și arhivare. Procesele care înainte necesitau ore întregi pentru a fi finalizate de un angajat durează acum câteva minute, reducând semnificativ costurile și crescând productivitatea și eficiența.

4. Facturare Facilă

Companiile care interacționează cu mai mulți clienți sau parteneri au adesea de-a face cu facturi într-o varietate de formate diferite, cum ar fi hârtie, e-mail, Excel, PDF, etc. Transferul manual al acestor date importante într-un sistem armonizat sau într-o bază de date pentru procesare necesită mult timp și este plictisitor și predispus la erori umane.

Un robot RPA bine programat nu numai că poate procesa automat facturile primite în orice format, dar poate, de asemenea, să verifice datele, să le introducă în baza de date corespunzătoare și chiar să corecteze erorile. Mai mult, robotul poate genera automat facturi la viteze mai mari, ceea ce înseamnă timpi de execuție mai rapizi, timpi reduși de gestionare a apelurilor și o îmbunătățire semnificativă a experienței clienților.

Sunteți nerăbdător să începeți călătoria de automatizare a afacerii, dar nu sunteți sigur de unde să începeți? CLICK AICI pentru a accesa instrumentul nostru gratuit pentru a descoperi dacă procesele dvs. de afaceri sunt pregătite pentru RPA și pentru a vă pregăti să faceți primul pas spre o adevărată transformare digitală.

Posted in RPA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *