Cele mai bune Practici pentru Introducerea RPA în Rândul Angajaților

Studiile au arătat că gestionarea ineficientă a schimbării organizaționale este principala cauză a eșecului RPA*. Introducerea acestei tehnologii revoluționare în rândul angajaților printr-un management eficient al schimbării poate face diferența între succesul și eșecul automatizării proceselor robotice.


*Potrivit Raportului Global IA realizat de Shared Services and Outsourcing Network (SSON), 44% dintre întreprinderi au declarat că lipsa unui management eficient al schimbării a fost principalul motiv pentru care eforturile lor de implementare a RPA au eșuat.
Implementarea Automatizării Robotice a Proceselor (Robotic Process Automation – RPA) în afacerea dvs. este mult mai mult decât un simplu proiect tehnologic de eficientizare a proceselor de afaceri și de creștere a eficienței. Este o inițiativă care îi afectează pe toți cei din companie și, ca atare, este esențial să vă concentrați asupra „aspectului uman” al implementării la fel de mult, dacă nu chiar mai mult, decât ați face-o cu privire la evoluțiile software. Această schimbare de mentalitate, de la accentul pus pe tehnologie la cel pus pe oameni, vă va permite să vă pregătiți angajații să accepte procesul de implementare și să profite la maximum de noua tehnologie care le este pusă la dispoziție.
Managementul organizațional al modificărilor este procesul de comunicare a schimbărilor viitoare către membrii echipei, în încercarea de a se asigura că aceștia sunt bine pregătiți cu privire la cunoștințele, înțelegerea și competențele necesare pentru a lucra cu succes cu noul software.
Urmați aceste bune practici de gestionare a schimbării pentru a introduce RPA în rândul angajaților dumneavoastră, pentru a vă asigura că implementarea RPA este un succes.

Pregătiți o demonstrație introductivă

Există o concepție greșită conform căreia tehnologia de automatizare, cum ar fi RPA, va înlocui angajații umani și le va face munca redundantă. Acest lucru este, bineînțeles, complet neadevărat. Oricât de revoluționar ar fi software-ul RPA, există o limită a ceea ce pot realiza acești roboți. Realitatea este că software-ul va automatiza doar acele elemente ale muncii care sunt repetitive, banale, consumatoare de timp și destul de monotone. Informați-vă oamenii încă de la început, arătați-le exact ce poate face software-ul și cum poate și va fi benefic pentru ei.

Încurajarea Contribuției

Implicați-vă împreună cu angajații pentru a veni cu idei despre cum poate fi utilizată automatizarea în cadrul organizației. Acest lucru nu numai că va încuraja inovarea și acceptarea, dar va evidenția dacă angajații dvs. înțeleg bine unde și cum poate fi utilizat software-ul RPA.

Obțineți acceptul conducerii și comunicați la fiecare pas.

Sprijinul și implicarea din partea conducerii superioare ar trebui să ajungă la angajați, iar o înțelegere temeinică a software-ului și a procesului de implementare va permite conducerii să informeze și să țină la curent angajații, astfel încât aceștia să știe exact la ce să se aștepte în fiecare etapă a proiectului.

Formare și perfecționare

Asigurați-vă că partenerul dvs. de implementare RPA oferă cursuri de formare pentru perfecționarea angajaților și asigurați-vă că recompensează participarea.

Sărbătoriți reușitele și recunoașteți eșecurile

Întreprinderile care beneficiază cel mai mult de implementarea RPA vor lua în considerare atât nevoile oamenilor lor, cât și pe cele ale companiei. În loc să încercați să le vindeți angajaților avantajele teoretice ale Automatizării Robotice a Proceselor, comunicați-le modul în care tehnologia le va aduce beneficii directe prin faptul că le va face munca să aibă mai puțină rutină și le va permite să se ocupe de activități mai valoroase. Implicați-i activ în procesul de implementare și răsplătiți-le interesul și implicarea. Acest lucru îi va convinge și vă va ajuta să vă asigurați că implementarea RPA este un succes.

Sunteți gata să implementați RPA pentru a vă transforma afacerea? Asigurați-vă că vă asociați cu specialiștii potriviți pentru a vă asigura că încercările dvs. nu eșuează. Cu peste 15 ani de experiență în domeniu, Connections este aici pentru a vă ajuta. AFLAȚI MAI MULTE DETALII.

Posted in RPA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *