George Radu. The MultiTasker
În orice încăpere există un om care se ridică primul să răspundă la ușă, atunci când cineva bate. La noi, acesta e George, un entuziast tech și omul care se pricepe la toate. ‘Fiecare proiect de digitalizare la care lucrez este o provocare personală. Dacă vrei să crești, atunci ieși din zona de confort’, spune el. Povestea lui George, cel care ridică mâna spontan la cele mai grele provocări, o poți citi mai jos.
Cine este George Radu?
Un entuziast al tehnologiei, a cărei poveste a început odată cu prima vizită într-o sală de internet 😊 (explicație pentru nativii tech: demult, în anii ’90, accesul la net era posibil doar așa). De atunci au trecut niște ani, iar pasiunea pentru tehnologie este un job full-time alături de echipa Connections.
În cei aproximativ 15 ani de când lucrează în domeniul IT, a făcut și a trecut prin multe, de la Community Manager în industria gamingului, la Account Manager pentru soluții de antispam destinate companiilor de webhosting, la Enterprise Account Manager pentru soluții de chatbot până la Business Development Manager pentru Connections. Soluțiile și serviciile din industria IT cu care a interacționat pe parcursul carierei l-au ajutat să-și dezvolte abilitățile de consultant în tehnologie pe care le folosește azi în interacțiunile cu clienții și partenerii Connections.
„Mă fascinează tot ceea ce are legătură cu tehnologia, de la dezvoltarea software-ului până la explorarea spațiului cosmic. Sunt la curent cu fiecare progres și descoperire tehnologică importantă, sunt abonat la numeroase surse de știri și reviste tehnologice și aloc pentru asta o mare parte din timpul meu.”, spune George.
De când Connector@CC?
M-am alăturat Connections Consult în octombrie 2020 din două motive semnificative. Primul motiv a fost rezonanța mea cu George Nita, care la momentul respectiv ocupa poziția de RPA Manager la Connections Consult. M-a captat expertiza sa și abordarea atipică și inovatoare în domeniul automatizării proceselor de business.
Al doilea motiv major a fost întâlnirea cu Bogdan, fondatorul și CEO-ul Connections. Am fost impresionat de gândirea sa ‘occidentală’ și de viziunea sa de creștere. Deși vorbim despre o industrie în care inovația este un motor de creștere, este rar să găsești un CEO în România care să adopte o viziune atât de progresistă și să fie atât de deschis la inovație, iar cei care au explorat domeniul știu despre ce vorbesc.
De ce am continuat să rămân în această echipă?
Pentru că ne raportăm cu toții în mod similar la tehnologie: privim digitalizarea ca pe o unealtă puternică, care poate elibera oamenii de munca monotonă și repetitivă și are capacitatea să lase locul unor energii mentale și creative prin care oamenii să genereze valoare mai mare, ridicând lucrurile la un nou nivel. Tehnologia poate crea un cerc virtuos care aduce valoare concretă în viața noastră ca indivizi și ca profesioniști.
Ce faci mai specific la Connections?
Mă ocup de Business Development sau, mai detaliat, rolul meu este să ajut la dezvoltarea business-ului companiei, atât prin identificarea de noi oportunități pe plan local și internațional, cât și prin menținerea și dezvoltarea parteneriatelor deja existente. Astfel spus, atunci când nu sunt deja în întâlniri cu clienții companiei, încerc să găsesc noi strategii de business prin care să atragem noi clienți pentru proiectele la început de drum. Iar pentru acest lucru, am beneficiul de a lucra îndeaproape cu echipe multidisciplinare din Connections, de la project manageri, la echipa de marketing, cea de dezvoltare sau legală, până la top management.
Această perspectivă multi-disciplinară îmi oferă oportunități unice și se potrivește și personalității mele. Sunt mereu pasionat de nou, de instrumente inovatoare care ne ajută să ne facem munca mai ușoară iar discuțiile cu colegii din diferite departamente mă provoacă să descopăr moduri noi în care pot ajuta organizația să lucreze mai bine, mai eficient. Cred cu tărie și am și validat în practică faptul că oportunitățile de dezvoltare profesională și personală, vin exact din situațiile mai puțin confortabile. Acelea te fac să îți cunoști limitele, să treci de ele și să explorezi mai departe.
3 puncte esențiale de impact al tehnologiei în viața ta.
Comunicarea: Pentru mine, unul din aspectele esențiale este comunicarea. Tehnologia a creat nenumărate canale prin care pot avea conversații cu clienții, colaboratorii și colegii. Indiferent dacă se desfășoară în cadrul programului de lucru sau în timpul liber, există întotdeauna o aplicație care îmi face comunicarea mai ușoară și mai eficientă, iar modul în care interacționez cu lumea din jurul meu s-a schimbat. În bine, căci nu mai contează unde aș fi, că să pot sta conectat. 🙂
Utilitatea: O menționez pe locul doi, dar e la fel de importantă. Pentru 90% din activitățile mele, fie că sunt legate de programul de muncă sau de timpul liber, găsesc o aplicație sau o soluție tehnologică care îmi face activitatea respectivă mai eficientă. Te simți mai în control și mai relaxat, când știi că poți gestiona aproape orice cu ușurință și viteză.
Accesul la date și facilitarea învățării: Cineva a spus odată că, dacă i-ai arăta un smartphone unei persoane din anii 1800, cel mai probabil l-ar considera un obiect magic. Ideea de a putea accesa practic orice informație în doar câteva secunde mi se pare cu adevărat remarcabilă. Tehnologia ne-a adus într-un ‘vast ocean de informație,’ punând la dispoziție o resursă inestimabilă pentru învățare – iar efectele se văd și se vor vedea în toate domeniile care presupun învățare continuă, cercetare și acces la experiențe globale.
Dacă industria de IT ar organiza o masă rotundă la nivel global, care ar fi subiectul de top pe care ar trebui să cadă de acord?
În opinia mea, industria IT se află într-un moment de răscruce similar cu situația oamenilor de știință care au dezvoltat bomba nucleară. Astăzi, provocarea majoră în lumea IT o reprezintă dezvoltarea Inteligenței Artificiale Generale (AGI), care poate avea un impact semnificativ asupra modului în care trăim.
Decizia majoră care trebuie luată este dacă ar trebui continuate cercetările pentru a dezvolta AGI așa cum se fac ele azi într-un ritm accelerat sau sunt necesare anumite limite și restricții în acest domeniu astfel încât fiecare pas în dezvoltarea AGI să aibă ca scop permanent protejarea intereselor umane și trecerea lor printr-un filtru etic astfel încât să nu devină o amenințare pentru societate.
Reflecții în cod binar: Dacă digitalizarea ar fi un personaj, cum ar arăta ea?
Nu cred că aș putea încadra digitalizarea într-o anumită tipologie a unui anumit personaj. Mai degrabă văd tehnologia ca o revoluție așa cum a fost revoluția industrială de la începutul secolului XIX sau revoluția WWW care practic au schimbat societatea de la modul de trai al individului până la cum funcționează economia globală.
Această nouă revoluție vine înarmată cu algoritmi de învățare automată cu inteligență artificială, pe care le vom folosi pentru a anticipa nevoile oamenilor și pentru a le oferi soluții la probleme complexe cu care ne confruntăm în secolul XXI. În esență, digitalizarea va provoca un pivot la nivelul tuturor structurilor societății moderne pentru a face lumea mai eficientă, mai inteligentă și ne va ajuta, astfel, să evoluăm către un viitor mai bun.
Mesaj pentru un “tech enthusiast” debutant. Ce i-ai spune?
Industria IT este extrem de dinamică, cu o varietate uriașă de tehnologii care apar și evoluează constant. Această dinamică se reflectă și în faptul că IT-ul a fost rapid adoptat în toate celelalte industrii. Un mesaj simplu pentru un debutant IT-ist ar fi acesta: ‘Rămâi curios și acceptă noi provocări, fiecare linie de cod poate modela lumea în care trăim! 😊’