De la startup la companie listată: cum ne-am transformat

În plină efervescență tehnologică, sărbătorim doi ani de la momentul în care am intrat pe scena Bursei de Valori București și în etapa de maturitate de business, după ani de construcție și antrenare de competențe. Privim înapoi cu bucurie și mândrie, către începuturile noastre, când am pornit cu o viziune ambițioasă: să aducem tehnologia digitală aproape de cât mai mulți oameni. Vă invit la o scurtă călătorie împreună prin trecutul, prezentul și perspectivele Connections.

Navigând prin Transformare

În 2005 am pus bazele Connections, având cu convingerea că putem realiza schimbări semnificative în peisajul IT din România și dincolo de granițele sale. Am traversat un proces continuu de dezvoltare, iar în cei 18 ani de existență ne-am construit propriile produse și ne-am extins portofoliul de servicii pentru a include automatizarea inteligentă, suportul pentru infrastructura IT, capacitatea de gestionare digitală a proceselor de afaceri și dezvoltarea de software personalizat. În 2010 am făcut primii pași către extinderea internațională, astfel încât, pe lângă prezența solidă în România, suntem activi pe piețele din Bulgaria și Serbia și avem birouri de vânzări în Statele Unite, Marea Britanie și Germania. Am devenit Partener Gold UiPath și Partener Aurachain, pentru a ne crește capacitatea de livrare a proiectelor complexe de transformare digitală. Am evoluat câștigând clienți semnificativi, iar principalele sectoare în care compania operează includ FMCG, Financiar, Producție, Sănătate, Logistică și Distribuție, respectiv sectorul public. Contribuim, astfel, la dezvoltarea economiei digitale prin mai multe tipuri de proiecte, private și publice, ceea ce ne asigură un echilibru de business pentru astăzi și anii care vor urma.

Listarea pe Bursă – Un moment semnificativ

Un moment deosebit în istoria noastră a fost listarea pe Bursa de Valori București (BVB) în septembrie 2021, sub simbolul CC. Această mișcare a reprezentat atât o recunoaștere a performanței și potențialului Connections, cât și un angajament puternic față de transparență și dezvoltare continuă. În martie 2022, la scurtă vreme de la listare, Connections a devenit parte al indicelui BET AeRO. Ne-am crescut cu 30% echipa de specialiști, iar numărul acționarilor noștri s-a dublat de la listare, ajungând la peste 400, în prezent.

În primii doi ani de când am debutat pe piața de capital sub simbolul CC, echipele noastre au dovedit că tehnologia are puterea de a simplifica viața de zi cu zi pentru oameni și companii, oriunde ne-am afla și de fiecare dată când ne dorim să fim conectați cu procese, colegi, organizații.

Performanța financiară a companiei a fost o constantă cu rezultate solide în parcursul nostru. Raportările recente pentru prima jumătate a anului arată o cifră de afaceri de 40,9 milioane de lei, cu venituri în creștere cu 62% față de perioada similară din 2022. Estimăm că vom încheia anul cu venituri de peste 100 de milioane de lei. Profitul net pentru primul semestru al anului 2023 a înregistrat o creștere de 273%, atingând 3,6 milioane de lei.

Am intrat pe piața AeRO cu încredere și determinare și, de la start-up-ul ambițios care visa să aducă inovație în peisajul IT, am devenit o prezență cu leadership și relevanță crescută în industrie. Astăzi, la „majoratul” Connections, am parcurs primii 2 ani la bursă, devenind în scurtă vreme parte din indicele BET AeRO, ceea ce ne-a facilitat accesul la proiecte tot mai complexe, ne-a adus o creștere accelerată a rezultatelor financiare și un nivel de retentie de personal crescut, mai bun decât media industriei de IT.

Drumul nostru până aici înseamnă mult efort de creștere, dar direcția este clară pentru viitor: rămânem fideli promisiunii de a genera valoare pentru acționarii noștri și de a contribui în mod relevant la transformarea digitală a României și a piețelor în care echipele noastre activează.

Apreciem încrederea cu care investiți #ConnectionsTeam!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *