Cum poate RPA să Elibereze Timpul Angajaților pentru Activități Mai Importante

Angajații dvs. sunt cel mai important atu al afacerii dvs., fără îndoială. Talentul lor nu ar trebui să fie irosit pe sarcini monotone, care ar putea fi îndeplinite într-o fracțiune de secundă de către roboți software RPA inteligenți.

O afacere se poate lăuda cu cel mai bun produs, poate pune în aplicare strategii optime de marketing și poate dispune de procesele perfecte; dar fără o echipă de oameni excepționali, nu va ajunge prea departe.

Așadar, de ce ați irosi timpul și competențele valoroase ale angajaților dvs. pentru a finaliza procese monotone, manuale, care le încetinesc productivitatea – ceea ce afectează afacerea dvs. – și fac din munca respectivă o muncă grea – ceea ce afectează satisfacția profesională?

Robotic Process Automation (RPA) este o tehnologie de transformare care utilizează roboți software pentru a gestiona sarcini repetitive și de volum mare la viteză maximă și cu o acuratețe sporită, eliberând personalul pentru a se concentra pe sarcinile pe care le face cel mai bine și care îi plac cel mai mult.

Mai jos, analizăm câteva exemple despre modul în care RPA a transformat mediul de muncă într-o varietate de industrii, ceea ce a dus la economii semnificative de timp și la o mai bună satisfacție a angajaților.

Timp câștigat

RPA a fost utilizat cu succes într-o gamă largă de industrii pentru a oferi angajaților mai mult timp pentru a se concentra asupra unor activități mai importante.

O agenție mare de asigurări raportează că a economisit între 20 și 40 de ore pe zi de când a implementat tehnologia RPA. Larry H, un administrator de sisteme din cadrul agenției, spune: „Organizația noastră s-a îmbunătățit datorită timpului economisit. Acum avem roboți care fac în 10 secunde ceea ce oamenilor le lua între patru și șase minute să facă. Este vorba de un întreg departament de oameni care sunt acum liberi să facă alte lucruri.”

O companie importantă de producție raportează, în mod similar, că utilizarea RPA într-un proiect de introducere de date de înaltă vizibilitate le-a economisit managerilor lor de retail aproximativ 5 500 de ore pe an.

O reducere semnificativă a timpului este raportată și de un asociat manager la o firmă de avocatură: „Timpul nostru de procesare a fost redus la o jumătate de oră, de la ceva care ne-ar fi ocupat întreaga zi (opt ore). Acest lucru a eliberat timpul personalului nostru juridic pentru a se concentra pe sarcini mai importante și mai strategice.”

Îmbunătățirea ratei de satisfacție a angajaților

A face același lucru în fiecare zi nu numai că este anost, dar poate duce la un moral scăzut al angajaților. Atunci când software-ul de automatizare preia aceste sarcini monotone, angajații sunt liberi să se concentreze asupra unor activități mai importante, care îi stimulează, ceea ce duce la o mai bună satisfacție profesională.

Un șef de departament de la o firmă de consultanță a remarcat că, de la implementarea software-ului RPA, angajații pot acum „să folosească automatizarea și să contribuie într-un alt loc în mod util”.

Atunci când personalul nu mai este îngreunat de sarcini manuale care consumă timp, cum ar fi mutarea fișierelor, completarea formularelor și extragerea datelor din e-mailuri, se poate concentra pe activități mai importante, cum ar fi colaborarea la proiecte de afaceri inovatoare și interacțiunea cu clienții.

La o altă firmă de consultanță, un dezvoltator a remarcat că „Un robot [RPA] elimină [repetitive tasks] și îi ajută pe oameni să se bucure mult mai mult de munca lor, deoarece pot face sarcini care nu sunt repetitive. Astfel, pot fi mult mai mult orientați către clienți și, probabil, pot construi relații mai puternice cu aceștia, îi cunosc mai bine și au mai mult timp disponibil pentru a lucra la alte proiecte sau pentru a lucra la alte lucruri pe care poate că nu ar fi avut niciodată timp să le facă.”

Aaron F, administrator de sisteme la o companie de producție, a remarcat că, de când a implementat soluții de automatizare, a observat beneficii în ceea ce privește performanța personalului său. Din moment ce au fost scutiți de unele dintre sarcinile plictisitoare pentru care obișnuiau să aloce timp și energie, aceștia sunt mult mai fericiți și mai stimulați la locul de muncă.

Implementarea software-ului RPA pentru a finaliza sarcinile administrative manuale bazate pe calculator oferă angajaților mai mult timp pentru a-și concentra energia pe sarcini mai semnificative, nu pe cele robotizate. Atunci când nu vor mai fi nevoiți să își irosească energia pe sarcini digitale banale, productivitatea va crește, la fel ca și satisfacția generală a angajaților.

Este timpul să descoperiți cum implementarea RPA vă poate câștiga timp pentru afacerea dvs., crește productivitatea și crește moralul angajaților.

Programați acum o Discuție de Prezentare cu unul dintre experții noștri în Implementarea RPA.

Angajații vă vor mulțumi.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *